Přeskočit na hlavní obsah Přeskočit na podmenu

SPÚ

Přeskočit na hlavní obsah

Svatava Maradová se stala kmotrou knihy Tvář venkova – venkovské stavby 2015

Ve čtvrtek 14. ledna 2016 na brněnském veletrhu Regiontour 2016 ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu Svatava Maradová pokřtila společně s předsedou Senátu Milanem Štěchem a Eduardem Kavalou, předsedou Spolku pro obnovu venkova, knihu Tvář venkova – venkovské stavby 2015.

Knihu vydává Spolek pro obnovu venkova ČR s podporou Ministerstva pro místní rozvoj již pošesté. Jedna z kapitol knihy je věnována i pozemkovým úpravám, jejichž celorepublikovým garantem a realizovatelem je Státní pozemkový úřad (SPÚ).

Kniha velice zajímavým a atraktivním způsobem prezentuje aktivity Státního pozemkového úřadu. Současně vystihuje i vizi úřadu, nacházet pro každý kout naší země a pro každý kousek půdy jedinečné uplatnění,“ uvedla při příležitosti křtu knihy ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu Svatava Maradová.

Křest knihy se uskutečnil v rámci veletrhu Regiontour, kde letos poprvé prezentuje svoji činnost i Státní pozemkový úřad.  V úvodu letošního ročníku veletrhu sekční ředitelka SPÚ Simona Szekelyová společně s předsedou Spolku pro obnovu venkova ČR Eduardem Kavalou podepsali akční plán spolupráce na letošní rok. Akční plán je prvním krokem v rámci Dohody o spolupráci, která byla podepsána na začátku prosince 2015, a představuje konkrétní seznam společných vzdělávacích a prezentačních akcí pro letošní rok.  

 

JUDr. Ing. Antonín Eliáš.jpg

 Foto: JUDr. Ing. Antonín Eliáš

 

Monika Machtová, tisková mluvčí SPÚ