Přeskočit na hlavní obsah Přeskočit na podmenu

SPÚ

Státní pozemkový úřad na výstavě Země živitelka

Praha, 19. srpna 2019 - Státní pozemkový úřad (SPÚ) představí svoji činnost na mezinárodním agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích. Letošní ročník se koná ve dnech 22. - 27. srpna 2019. Návštěvníky seznámíme s činností úřadu, poradíme, jak postupovat například při směnách pozemků, nahlášení erozní událost na zemědělské půdě nebo například vysvětlíme, co vše obnáší proces pozemkových úprav.

Právě pozemkové úpravy jsou jednou z nosných agend SPÚ. V jejich rámci se mimo jiné realizují zařízení proti negativním dopadům klimatické změny, zejména sucha a povodní, a další přírodě blízká opatření, která jsou v souladu s vládou schválenou koncepcí boje proti suchu.  

„Výstava Země živitelka je nejnavštěvovanějším agrosalonem tohoto druhu a naše účast zde nám dává příležitost prezentovat veřejnosti, zástupcům samospráv a zejména zemědělcům naši práci. Především témata jako sucho, eroze půdy a stále častěji i pozemkové úpravy, jsou v souvislosti s klimatickou změnou aktuálnější než dříve,“ řekl ústřední ředitel SPÚ Martin Vrba.

Země živitelka je největší a nejvýznamnější agrosalon svého typu zaměřující se na zemědělský sektor napříč všemi jeho obory v České republice a na Slovensku. Vloni si výstavu nenechalo ujít přes 115 tisíc návštěvníků. I letos pořadatelé slibují bohatý program plný netradičních zážitků.

Na 15 ha plochy představí své služby a výrobky na 560 vystavovatelů z 20 zemí. Při návštěvě vás čeká nejširší nabídka většiny zemědělských oborů, novinky z oborů zemědělské techniky, myslivosti, včelařství, rybářství, potravinářství nebo chovu hospodářských zvířat, komplexní prezentaci zemědělství od historie po současné trendy včetně novinek v oblasti výzkumu. Pořadatelé nezapomněli ani na kulturní a doprovodné akce.

Jednou z nich bude i konference Voda v krajině 21. století, která se uskuteční v sobotu 24. srpna 2019 od 13 hodin v Pavilonu Z (sály č. 1 a 2).

Stánek SPÚ najdete v pavilonu T2. Těšíme se na vaši návštěvu.

Kontakt pro média:

 

Lenka Růžková

tisková mluvčí

Státní pozemkový úřad

tel.: +420 729 922 308

GSM: + 420 702168906

e-mail: komunikace@spucr.cz

www.spucr.cz