Přeskočit na hlavní obsah Přeskočit na podmenu

SPÚ

Přeskočit na hlavní obsah

Státní pozemkový úřad bodoval v soutěži Národní cena kvality 2020

Praha, 20. května 2021 – Státní pozemkový úřad (SPÚ) získal 2. místo v rámci jubilejního 20. ročníku soutěže Národní cena kvality v programu Excelence Digitální Stát. Cenu převzala Ing. Jana Bártová, vedoucí Kanceláře ústředního ředitele.

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) a Rada kvality České republiky (ČR) ve středu 19. května slavnostně vyhlásily Národní ceny ČR. Jubilejní 20. ročník soutěže měl čtyři hlavní kategorie, tj. národní ceny: za kvalitu v programu EXCELENCE, za kvalitu v programu START PLUS, za společenskou odpovědnost a za kvalitu v rodinném podnikání. Ceny s mezinárodním rozměrem získali podnikatelé a organizace z veřejného sektoru na základě modelu EFQM. Tedy na základě posouzení toho, jak kvalitně plní potřeby a očekávání zákazníků, klientů a zaměstnanců a jak jsou efektivní, produktivní a inovativní.

Velmi si vážíme tohoto ocenění, které jsme opětovně získali za dosavadní práci. Je to pro nás krásná zpětná vazba. Víme, že cesta, na kterou jsme se vydali, je správná. Veškeré zavedené procesy, které jsme si doposud nastavili a nástroje, které používáme pro dosažení dalších strategických cílů, to jen potvrzují. Samozřejmě, že je stále co zlepšovat, a proto neusínáme na vavřínech, a i nadále budeme pracovat na zlepšování výkonu našich procesů,“ řekl Ing. Martin Vrba, ústřední ředitel SPÚ.

 Jana Bártová přebírá ocenění NCK

Do soutěže se přihlásilo celkem 71 organizací, uděleno bylo 28 cen, z toho 9 zlatých, 8 stříbrných, 8 bronzových a vyhlášeni byli 3 absolutní vítězové. Vyhlášení ročníku 2020 se uskutečnilo ve Skleněném sále Ministerstva průmyslu a obchodu. Kvůli koronavirovým opatřením proběhlo jen v komorním duchu a bylo živě přenášeno na stránkách ministerstva. Akce měla záštitu prezidenta ČR, předsedy Senátu, předsedy Poslanecké sněmovny a předsedy vlády.

Národní ceny ČR mají víc než dvacetiletou tradici. Během ní se ocenění stala nedílnou součástí Národního programu kvality. Významně totiž pomáhají soukromým společnostem, státní správě a místní samosprávě naplňovat filozofii a systémový přístup nejen ke kvalitě, ale i na cestě k excelenci, společenské odpovědnosti a udržitelnosti.

 

Kontakt pro média:
Petra Kazdová
tisková mluvčí
Státní pozemkový úřad
GSM: + 420 602 592 875
e-mail: komunikace@spucr.cz, www.spucr.cz