Přeskočit na hlavní obsah Přeskočit na podmenu

SPÚ

Přeskočit na hlavní obsah

Zástupci Státního pozemkového úřadu předávají zkušenosti slovenským kolegům

Ve dnech 4. a 5. prosince 2017 se zástupci Státního pozemkového úřadu (SPÚ) v čele s ústřední ředitelkou Svatavou Maradovou účastní v Bratislavě společného setkání se slovenskou ministryní pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenské republiky Gabrielou Matečnou a dalšími představiteli ministerstva a Slovenského pozemkového fondu.

Cílem společného setkání je vzájemné předávání zkušeností napříč všemi agendami, které má Státní pozemkový úřad v gesci. Slovenští kolegové se zajímají například o plnění restitučních nároků a stanovování výše finančních náhrad nebo o zkušenosti s realizacemi pozemkových úprav v České republice. Na množství odborných dotazů z jejich strany odpovídají jednotliví sekční ředitelé SPÚ: Martin Vrba, ředitel Sekce řízení ústředí, Michal Gebhart, ředitel Sekce řízení krajských pozemkových úřadů a pozemkových úprav, Václav Kohlíček, ředitel Sekce majetku státu, Silvie Hawerlandová, ředitelka Sekce odborných činností, Pavel Škeřík, ředitel Sekce provozních činností, a Aleš Uvíra, ředitel Sekce ICT a správy dat.  

Dvoudenní jednání je velkým přínosem pro obě strany. Jsem přesvědčena, že naše zkušenosti mohou slovenským kolegům pomoci v řadě činností spojených s obhospodařováním státní půdy. Současně vnímám toto setkání jako impulz pro budoucí užší spolupráci,“ hodnotí ústřední ředitelka SPÚ Svatava Maradová.  

 

Hynek Jordán, vedoucí oddělení komunikace a marketingu

 

Jednání.jpg

 

Jednání_1.jpg