Přeskočit na hlavní obsah Přeskočit na podmenu

SPÚ

Přeskočit na hlavní obsah

Státní pozemkový úřad pořádá konferenci o pozemkových úpravách

Ve dnech 4. a 5. října 2017 se v Olomouci uskuteční XX. konference pozemkových úprav Olomouc 2017. Hlavní téma letošního ročníku: Pozemkové úpravy - nástroj ochrany a zhodnocení půdy jako výrobního prostředku zemědělce. Konference se kromě ústřední ředitelky SPÚ Svatavy Maradové zúčastní i zástupci ministerstva zemědělství a životního prostředí. Mezi přednášejícími budou i zahraniční hosté z Německa, Rakouska a Slovenska.

Ve čtvrtek 5. října se od 15.30 hodin uskuteční závěrečná diskuze s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou.

Česká krajina potřebuje vyvážený vztah mezi zachováním přírodních zdrojů a udržitelným rozvojem zemědělství. Smysluplné pozemkové úpravy jsou proces, který probíhá již čtvrt století a přispívá k tomuto vyváženému vztahu zemědělce a krajiny. Přesto v některých směrech nejsou výsledky pozemkových úprav chápány jako nástroj pro nápravu degradačních projevů, jako je ztráta půdy erozí, snížení retence vody v povodí nebo adaptace na změny podnebí. Zařízení navrhovaná a budovaná při pozemkových úpravách přitom chrání nejen krajinu jako veřejný statek, ale i soukromé vlastnictví zemědělců a jejich základní a nenahraditelný výrobní prostředek.

Konference, kterou Státní pozemkový úřad připravuje ve spolupráci s Českomoravskou komorou pro pozemkové úpravy, proběhne pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky.

 

Informace pro novináře:

Čtvrtek 5. října 2017, 15.30-16.00 hodin, Clarion Congress Hotel Olomouc – Diskuze s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou.

Čtvrtek 5. října 2017, 16.00-16.30 hodin, Clarion Congress Hotel Olomouc – Tisková konference za účasti ministra zemědělství Mariana Jurečky.

 

 

 

 

 

Hynek Jordán, vedoucí oddělení komunikace a marketingu