Přeskočit na hlavní obsah Přeskočit na podmenu

SPÚ

Přeskočit na hlavní obsah

SPÚ prezentoval svoji činnost na mezinárodním veletrhu

Zástupci Státního pozemkového úřadu se zúčastnili mezinárodního veletrhu environmentálních technologií MIECF 2017 (Macao International Environmental Co-operation Forum & Exhibition), který se uskutečnil v minulých dnech v Macau.

Hlavním tématem veletrhu byl Inovativní „zelený“ rozvoj pro trvale udržitelnou budoucnost (Innovative Green Development For Sustainable Future).

Účast Státního pozemkového úřadu (SPÚ) byla podpořena projektem organizovaným Generálním konzulátem České republiky v Honkongu. SPÚ aktivně prezentoval především témata Adaptace ČR na změnu klimatu a udržitelný rozvoj venkovského prostoru. Podrobněji byl představen proces pozemkových úprav a Generel vodního hospodářství krajiny ČR a také monitorovací nástroje, na kterých se SPÚ podílí - Integrovaný systémem pro monitoring a předpověď sucha (http://www.intersucho.cz) a Monitoring eroze zemědělské půdy.

Kromě účasti na samotném veletrhu MIECF 2017 jednali zástupci SPÚ a Ministerstva životního prostředí s místními vládními orgány v Hongkongu: Environmental Protection Department (http://www.epd.gov.hk/epd/), Development Bureau (http://www.devb.gov.hk/), Civil Engineering and Development Department (http://www.cedd.gov.hk/) a neziskovou organizací Green Council (http://www.greencouncil.org/).  V Macao pak proběhla jednání s vládní organizací Environmental Protection Bureau (http://www.dspa.gov.mo/). 

  

Hynek Jordán, vedoucí oddělení komunikace a marketingu

 

2a.jpg

 

Briefing na GK v Hongkongu s místními úřady.JPG

 

Green Council jednání.JPG

 

stanek.jpg

 

Český pavilon s účastníky.jpg