SPÚ prezentoval svoji činnost na mezinárodním veletrhu

Zástupci Státního pozemkového úřadu se zúčastnili mezinárodního veletrhu environmentálních technologií MIECF 2017 (Macao International Environmental Co-operation Forum & Exhibition), který se uskutečnil v minulých dnech v Macau.

Hlavním tématem veletrhu byl Inovativní „zelený“ rozvoj pro trvale udržitelnou budoucnost (Innovative Green Development For Sustainable Future).

Účast Státního pozemkového úřadu (SPÚ) byla podpořena projektem organizovaným Generálním konzulátem České republiky v Honkongu. SPÚ aktivně prezentoval především témata Adaptace ČR na změnu klimatu a udržitelný rozvoj venkovského prostoru. Podrobněji byl představen proces pozemkových úprav a Generel vodního hospodářství krajiny ČR a také monitorovací nástroje, na kterých se SPÚ podílí - Integrovaný systémem pro monitoring a předpověď sucha (http://www.intersucho.cz) a Monitoring eroze zemědělské půdy.

Kromě účasti na samotném veletrhu MIECF 2017 jednali zástupci SPÚ a Ministerstva životního prostředí s místními vládními orgány v Hongkongu: Environmental Protection Department (http://www.epd.gov.hk/epd/), Development Bureau (http://www.devb.gov.hk/), Civil Engineering and Development Department (http://www.cedd.gov.hk/) a neziskovou organizací Green Council (http://www.greencouncil.org/).  V Macao pak proběhla jednání s vládní organizací Environmental Protection Bureau (http://www.dspa.gov.mo/).

Hynek Jordán, vedoucí oddělení komunikace a marketingu

2a.jpg

Briefing na GK v Hongkongu s místními úřady.JPG