Přeskočit na hlavní obsah Přeskočit na podmenu

SPÚ

Přeskočit na hlavní obsah

Státní pozemkový úřad úspěšně dojednal směnu pozemků, která umožní dořešení dostavby d11

Státní pozemkový úřad podepsal se statkářkou Ludmilou Havránkovou směnnou smlouvu, kterou stát získá do vlastnictví pozemky o celkové výměře více než 18 hektarů a na doplatku rozdílu ceny přibližně 4 miliony korun.

Směnná smlouva byla dojednána na základě žádosti paní Ludmily Havránkové o směnu pozemků v k. ú. Stěžery v okrese Hradec Králové, které do současné doby měla od Státního pozemkového úřadu pronajaty. Uzavřením směnné smlouvy došlo k naplnění dohody mezi Ředitelstvím silnic a dálnic a Ludmilou Havránkovou o převodu zbylé části pozemku nutného pro zahájení dostavby D11.

 „Směnná smlouva s paní Havránkovou je pro stát výhodná hned v několika směrech. Nejenže otevřela cestu k úspěšnému dořešení situace kolem dostavby dálnice D11, ale současně jsme získali i o více než 1,5 hektaru větší výměru kvalitní zemědělské půdy a přínos do státní pokladny ve výši přibližně 4 miliony korun,“ hodnotí směnu pozemků ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu Svatava Maradová.

Státní pozemkový úřad realizací této směny získá 6 pozemků orné půdy o výměře více než 18 hektarů v okresech Znojmo, Liberec a Česká Lípa. Paní Ludmile Havránkové budou převedeny 4 pozemky o výměře přibližně 16,5 hektaru v okrese Hradec Králové. Směnná smlouva zahrnuje i doplatek ve prospěch SPÚ ve výši přibližně 4 miliony korun. Směnná smlouva bude v nejbližších dnech předána na příslušný katastrální úřad ke změně vlastnického práva k dotčeným pozemkům.

 

Monika Machtová, tisková mluvčí SPÚ