Přeskočit na hlavní obsah Přeskočit na podmenu

SPÚ

Živý video přenos "Cesty kulturní krajinou"

Ve středu 25. října 2017 od 13.30 hodin proběhne na Playtvak.cz závěrečný přímý přenos z procházky v rámci třídílného seriálu „Cesty kulturní krajinou“.

Playtvák.cz nás tentokrát zavede do Českého středohoří. Od 13.30 hodin budou hlavními průvodci po okolí Rtyně nad Bílinou na Teplicku Michal Gebhart a Tomáš Purkrábek. Michal Gebhart, ředitel Sekce řízení krajských pozemkových úřadů a pozemkových úprav, společně se Soňou Balcárkovou, vedoucí Pobočky Teplice, provedou diváky pozemkovými úpravami ve Rtyni nad Bílinou. Tamní vybudované vodohospodářské opatření získalo Cenu veřejnosti v Soutěži společné zařízení roku. Tomáš Purkrábek z Odboru vodohospodářských staveb bude mluvit o vodohospodářských stavbách, závlahách a závlahových systémech.

Video přenos probíhá ve formátu tzv. „SlowTV“. Jedná se o několikahodinový přímý přenos z procházek po pozoruhodných místech České republiky, kdy tematickými setkáními provázejí místní obyvatelé nebo odoborníci na danou oblast zájmu.

Tři díly, které jsou připravovány ve spolupráci se Státním pozemkovým úřadem, se zaměřují na setkání v krajině - především na odborná témata spojená s činností SPÚ, jako je například problematika sucha v krajině, eroze půdy nebo otázky vhodných krajinných intervencí, apod. 

 

Video můžete sledovat zde:

https://slowtv.playtvak.cz/prochazka-ceskym-stredohorim-d2y-/cesty-krajinou.aspx?c=A171024_145419_cesty-krajinou_tau

 

Cesty kulturní krajinou s SPÚ

11. 10. Šardice – hlavní téma: eroze a sucho v krajině a místní realizace pozemkových úprav

Účinkují: Svatava Maradová, ústřední ředitelka SPÚ, František Pavlík, vedoucí Oddělení rozvojových činností SPÚ a Radim Osička, vedoucí Pobočky Hodonín.

18. 10. Němčany – hlavní téma: pozemkové úpravy

Provedou nás: Josef Havelka, vedoucí Oddělení řízení pozemkových úprav a Alena Sedláková, vedoucí Pobočky Vyškov

25. 10. Rtyně nad Bílinou – hlavní téma: voda, vodohospodářské stavby

Průvodci: Michal Gebhart, ředitel Sekce řízení krajských pozemkových úřadů a pozemkových úprav, Tomáš Purkrábek, vedoucí Oddělení VHS a Soňa Balcárková, vedoucí Pobočky Teplice.