Přeskočit na hlavní obsah Přeskočit na podmenu

SPÚ

Přeskočit na hlavní obsah

Prezentace Státního pozemkového úřadu, Krajského pozemkového úřadu pro Jihočeský kraj, na Krajském setkání 2016

Státní pozemkový úřad, Krajský pozemkový úřad pro Jihočeský kraj (KPÚ), měl možnost prezentovat pozemkové úpravy na Krajském setkání 2016, které pořádal Svaz měst a obcí ČR dne 3. 3. 2016 na Krajském úřadě pro Jihočeský kraj. Za KPÚ se setkání zúčastnila ředitelka KPÚ Eva Schmidtmajerová a vedoucí oddělení pozemkových úprav Marek Pultr.

V první části přednášky byli účastníci stručně seznámeni s právním rámcem pozemkových úprav, jejich průběhem, procesními úkony v průběhu řízení a přibližným časovým harmonogramem provádění pozemkových úprav. V následující části byl představen přínos pozemkových úprav na ukázkách katastrálních map se stavem před pozemkovou úpravou a po pozemkové úpravě, včetně příkladu půdní držby konkrétního vlastníka v katastrálním území před pozemkovou úpravou a po pozemkové úpravě. V poslední části přednášky představil KPÚ příklady realizovaných prvků plánu společných zařízení (cestní síť, protipovodňová opatření, protierozní opatření a realizované prvky ÚSES). S realizací těchto prvků má KPÚ již značné zkušenosti, neboť se za dobu provádění pozemkových úprav v Jihočeském kraji podařilo při následných realizacích proinvestovat a smysluplně využít již více než 1,5 miliardy korun.

O tom, že přednáška vzbudila mezi účastníky zájem, svědčí i fakt, že po přednášce bylo vzneseno  několik dotazů.

Celou akci se snažil KPÚ využít k dalšímu šíření dobrého jména pozemkových úprav v Jihočeském kraji. Obecně lze konstatovat, že zájem o pozemkové úpravy v Jihočeském kraji neustále roste. Pozemkové úpravy se téměř vždy zahajují na základě žádostí vlastníků v předmětných katastrálních územích. KPÚ těší tento zvyšující se zájem, vykládá si ho tak, že příklady již provedených, v terénu zrealizovaných pozemkových úprav, jsou nejlepší možnou reklamou pro pozemkové úpravy jako takové. Každá další možnost prezentovat příklady dobré praxe a dále šířit povědomí o pozemkových úpravách byla, je a vždy bude KPÚ vítána. 


Krajské setkání - 2 (1).jpg


Krajské setkání - 2 (2).jpg