Přeskočit na hlavní obsah Přeskočit na podmenu

SPÚ

Ředitelka Maradová prezentovala činnost SPÚ na seminářích pro zemědělce „Strategie MZe 2030“

Praha, 20. června 2016 – Ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu Svatava Maradová dnes představila široké zemědělské veřejnosti na semináři v Ostravě realizované i plánované kroky, které podniká její úřad především v oblasti pozemkových úprav.

Jedná se již o třetí ze série akcí, které se konají v rámci představení Strategie ministerstva zemědělství do roku 2030. První dva semináře proběhly v uplynulých týdnech v Plzni a v Nabočanech na Chrudimsku v rámci výstavy zemědělské techniky Naše pole. 

Tato setkání se zemědělci jsou pro mě důležitou zpětnou vazbou, díky které má Státní pozemkový úřad informace o tom, co zemědělce v oblasti kvality půdy a pozemkových úprav skutečně zajímá nebo trápí,“ řekla Svatava Maradová.

Ústřední ředitelka se ve své prezentaci věnovala primárně tématu pozemkových úprav jako nástroji pro udržení a rozvoj kvality zemědělské půdy v České republice. Dále hovořila o problematice sucha a eroze půdy. Na každém z těchto seminářů byli přítomni také zaměstnanci Státního pozemkového úřadu, kteří odpovídali na četné dotazy přítomných zemědělců.

  

 Hynek Jordán, vedoucí oddělení komunikace a marketingu